det går åt rätt håll

jag har nu fått tag i numret till hans familj och försöker komma i kontakt med dom så att vi får lite klarhet i vad som hänt, och äktheten i vad vi hört
tidningarna har redan försökt kontakta dom, så det kommer bli intressant att jämföra artiklarna med vad jag får reda på sen, för att se hur filtrerar det blir
en positiv sak är att advokater har uppenbarligen kontaktat dom för att försöka hjälpa dom
vi får hoppas på att det är kostnadsfritt och att dom väljer att göra det här för att dom vill slåss för en rättvis sak, och inte gör det för mediauppmärksamheten

jag återkommer så fort jag fått kontakt med familjen
(om dom nu går med på att jag intervjuar dom)

—-
hjälp till att sprida bloggen och namnunderskriften vidare
https://hundkillen.wordpress.com
http://www.causes.com/causes/795618-utbilda-polisen-i-djurhantering/actions/1689356

3 thoughts on “det går åt rätt håll

 1. Polisen sköt hundar för att rädda mans liv

  ”Mannen var på väg att ta sitt liv och vi agerade snabbt” berättar en av poliserna som sköt.

  Det var på måndagen som tre poliser anlände till en övergiven fastighet vid Storängsbotten på Östermalm i Stockholm. På plats anträffades en man som låg utanför lokalen uppenbart påverkad av någonting och med två hundar, av rasen Cane Corso, i koppel. Poliserna lyckades få kontakt med mannen som direkt talade om att han ville ta sitt liv. När fler människor samlades och ambulans anlände till platsen förändrades läget drastiskt.

  – Vi som först ansett att läget var lugnt insåg nu att situationen blivit pressad, berättar de.

  När de återigen försökte prata med mannen drog han upp en kniv ur sin ficka och började skära sig i halsen. En av poliserna rusade fram för att hindra honom när hundarna började dra i kopplen och gå till angrepp. Hundarna hindrade polisen att nå fram till mannen. Mannen beordrades att lägga ifrån sig kniven, men han fortsatte försöka skada sig själv.

  – Mannen var på väg att ta sitt liv och vi agerade snabbt, säger polisen som försökt närma sig mannen.

  När han befann sig ett par meter ifrån mannen, sköt han en av hundarna som slitit sig, men trots att hunden träffades av flera skott fortsatte den att springa omkring.

  – Jag bedömer att jag träffade hunden ett tiotal gånger men den sprang iväg och en förstärkningspatrull fick jaga efter. De lyckades få stopp på den och den avlivades senare, berättar han.

  Den hund som var kvar på platsen gick samtidigt till angrepp i cirkelrörelser mot en av de andra poliserna och sköts sekunderna senare. Den föll livlös till marken först efter ha träffats av flertalet skott.

  Under tiden fortsatte mannen skära sig själv och höll samtidigt den livlösa hunden hårt i kopplet. Hunden, som eventuellt kunde kvickna till, drogs därför från platsen. Man tvingades använda batongslag för att få kniven ur mannens hand och säkra honom. Han fördes till sjukhus för vård, men utan allvarliga fysiska skador.

  Hotsituationen mot poliserna var över på cirka en halv minut, därefter tog det ytterligare några sekunder att avväpna mannen. Det hela utspelade sig under cirka fem till sju minuter, de första fem minuterna innan första skottet avlossades. Totalt har ett 20-tal skott avlossats varav endast fåtalet inte träffade.

  Marianne Hansen, vapeninstruktör vid Södermalmspolisen svarar:

  Varför sköt polisen så många skott?
  Som skjutinstruktör och erfaren skytt kan jag säga att det är mycket svårt att träffa rörliga mål och det är svårt att få stoppande verkan när man skjuter med pistol mot hund. Även om man träffar med flera skott kan hunden fortsätta. En hund med extra adrenalinpåslag fortsätter sin kamp och ger inte upp i första taget.

  Vi övar inte på att skjuta djur vare sig i teori eller praktik. Vi ska egentligen inte skjuta djur annat än i nöd, vilket det var i detta fall.

  Var det ett bra resultat?
  Jag vet inte exakt hur många skott som avlossades och hur många som träffade, men vad jag förstår så träffade många av skotten. Ett gott resultat, enligt min mening. Amerikansk statistik säger att polisen träffar rörliga mål med vart fjärde skott.

  Kunde vi ha gjort på ett annat sätt?
  Vid planerade insatser där man befarar att det kan förekomma aggressiva hundar deltar poliser som är utbildade på att använda hagelgevär. Det var inte poliserna vid den aktuella händelsen.

  Varför använde vi inte pepparspray?
  Det är osäkert hur pepparspray fungerar på hundar eller på djur överhuvudtaget. Det är definitivt ingen garanti att man får effekt med OC-spray. Djur reagerar inte som människor. Risken finns att det får helt motsatt effekt och att hunden i det här fallet blir än mer aggressiv.

  Nyhet från
  http://www.polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/okt-dec/Aggressiva-hundar-skots-ihjal/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed
  Stockholm
  Text: Sofie Österheim. Publicerad: 2012-10-04 12:44.

 2. Jag är själv ägare till en Cane Corso och har aldrig hört talas om att dom skulle vara agressiva. En rädd hund däremot kan av en okunnig person uppfattas som agressiv. Vi har bara haft våran CC i 3 år,,men mitt tips är att du tar reda på den uppfödaren som haft Cane Corso längst tid i Sverige för att få mer info om deras karaktär.
  OBS,,OBS,,rasens karaktär är i och för sig ingen garanti för att hunden är ofarlig. Skyll aldrig på hunden dock !
  Det är ALLTID hundägaren som ”formar” sin hund till det den blir.
  Mvh
  Gripplund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s