uppdatering ang skjutningen av dom 2 hundarna

# Ursprungligen postat av Bella898
”Jag är bekant med killen(20 år gammal) som detta gäller och har nu varit i kontakt med både honom och hans familj.

Sjukdomsfall orsakade att han hade fallit ihop bara några minuter ifrån sitt hem och slagit i huvudet. Hans två hundar som är utav rasen Cane Corso ( brukshundar ) är kopplade och utsätter honom inte för någon fara. Vad som bör tilläggas är också att det är två valpar / unghundar som är 7 och 11 månader gamla.
Hundarna leker med varandra och någon privatperson missuppfattar läget och ringer SOS för att anmäla att det är hundarna som skadar honom.
Ambulanspersonalen som anländer först vågar inte gå fram.
När polisen anländer uppträder en stressad situation, det är dock ingen utav hundarna som uppträder med aggressivt beteende och skulle gått till attack mot dem, polisen hade lugnt kunnat gå fram och ta tag i deras koppel och föra dem undan. Den ena hunden sitter och viftar på svansen medan den andra ställer sig bakom när polisen första gången höjer rösten.
Polisen sitter mycket nära och pratar med honom i några minuter.
Han ber dem till och med att kontakta någon anhörig som hade kunnat vara där på mindre än 5 minuter och ta hand om hundarna, men detta ignoreras totallt och istället så utspelar sig händelsen som vi får se på filmklippet.
Han sitter i mitten under hela händelsen och hade lika gärna kunna bli träffat utav något skott.
Vi var där nere under gårdagen och det är nio skotthål i väggen bakom, sedan hittade vi en massa oanvända patroner i gräset där polisen stod.

Denna kille levde för sina hundar och han är helt chockad och förkrossad över situationen som skett. Dessa två hundar levde som vanliga familjehundar, var alltid glada och hälsade när man mötte dem i parken och på brukshundsklubben.
Poliserna, två män och en kvinna, är för tillfället avstängda ifrån sin tjänst. Familjen får inte veta vad som händer, om de får ut hundarna för att kunna begrava dem osv.

Jag var och hälsade på honom idag och han är rejält blåslagen. Det finns inga ord eller handlingar som kan ge honom tillbaka sina bästa vänner och det var verkligen smärtsamt att höra honom prata om hur mycket han älskade dem och han hoppades att de inte fick lida innan de avled. De sista han sa innan jag gick var att han önskade att de träffade honom istället för hundarna…”

betänk att detta är obekräftade andrahandsuppgifter.
jag har sökt personen utan lycka än så länge, men återkommer ju mer jag får reda på

71 thoughts on “uppdatering ang skjutningen av dom 2 hundarna

 1. Jag såg att det startats en Facebookgrupp i samband med den här hundavrättningen, mycket bra initiativ, kanske borde de byta namn, men sprid gärna att den finns: ”Vi som är j*vligt trötta på att polisen skjuter hundar”.

 2. Helt otroligt hur sånt här får ske år 2012, i ett modernt samhälle som Sverige.
  Har startat en sida på facebook för oss som är trötta på att sånt här får förekomma, att det är OK för poliser att skjuta hundar på detta sätt. Sidan har växt till sig på bara ett dygn och det delas mycket information om liknande händelser där. http://www.facebook.com/pages/Vi-som-%C3%A4r-j%C3%A4vligt-tr%C3%B6tta-p%C3%A5-att-polisen-skjuter-hundar/444550742257601

  • Så rätt du har Carolina vilket bettende de visat brist på respekt för både människoliv och rätten för att vi människor faktiskt kan hantera och älska våra hundar!!!

 3. Nu måste det bli ett slut på Polisens maktmissbruk ! Vad tro dom de är ? gud själva som har rätten att bestäma vilka som ska leva & vilka som ska avrättas ? In med en lag som ska se till att skjut glada poliser ska få straff när det ageras som exp : de här har gjort nu. Jävla amatörer !!!

 4. Hemskt att se filmen & att läsa det här . Har varit lite för mkt hundskjutningar på sista tiden. Måste ju gå att fånga in hundarna på annat sätt om nu polisen är rädd för hundar.

  • Det går faktiskt att andvända besövningsmedel som man gör vid undersökningar på tex Kålmorden och andra djurparker…och kan man hantera sitt tjänstevapen så kan man hantera detta vapen oxå sen så finns det även elpistoler som hundar av denna ras hade klarat av att överleva….Fy fan säger jag bara ”Triggerhappy” har fått en helt annan betydelse för mej nu….

 5. Pingback: Hund skjutningen, så DJÄVLA HEMSKT! | Loud doesn't spell 'stupid', STUPID!

 6. Tänk om d varit en hund kunnig person med, så hade utgången säkert blivit helt annorlunda, så jävla hemskt, stora styrke kramar till grabben:(

  • antalet skott kan tyckas vara överdrivet, men eftersom deras träning på mål som rör sig under stressmoment är så gott som obefintlig så kan jag förstå det
   och självklart så ska polisen skjuta vid behov, MEN.. det fanns ABSOLUT inget behov här
   och man ser klart och tydligt att den enda reaktionen från hundarna är den som är skapad av polisens stress och aggressivitet

 7. Är det så att det här stämmer så är det helt otroligt, ligger just nu i soffan bredvid just en CC och kan inte tänka mig hur förbannad jag skulle bli om något liknande hade hänt mig.

  Två lekande CC-valpar må vara stora, men de är ingen fara för någon, allra minst polisen som borde vara tränade för dylika situationer, man undrar ju om den berörda enheten inte hade någon hundförare som de kunnat ringa in, borde väl inte vara alltför svårt för en tränad sådan att kunna göra en korrekt bedömning utav situationen.

  Helt otroligt.

  • Ja särskilt som det verkar som att hundarna var kopplade och ägaren bad poliserna om hjälp att kontakta någon som skulle kunnat hämta valparna. Någon kvällsblaska skrev att hundarna hade bitit husse i halsen och benen??? Det stämde tydligen inte ett dugg.

 8. Hej,
  Jag har startat en grupp på FB ang. skjutningen av de två hundarna. Tänkte lämna länken här på eran sida om d går bra.

  Gå in på sidan och gilla samt dela. Ju fler desto bättre! ”Vi som ej accepterar att polisen skjuter hundar, helt hänsynslöst”:
  http://www.facebook.com/#!/pages/Vi-som-ej-accepterar-att-polisen-skjuter-tv%C3%A5-hundar-helt-h%C3%A4nsynsl%C3%B6st/110784435743285

  Snälla, alla ni som gillar denna sida. Ni kan väl dela sidan i eran tidslinje så att den når ut till flera. Vi måste visa att detta inte accepteras och måste få till en förändring som tex. kan vara att poliserna börjar att få en utbildning gällande hundar.

 9. Det jag tycker är mest otroligt är hur folk verkar ta saker som står på en blogg som en sanning. Visst, om det har gått till som ovan skrivet så är det katastrof. Men jag kan tänka mig att det inte är hela sanningen….

  • är det det som du tycker är MEST otroligt?
   det går dig helt förbi att det står att vi inte är säkra på händelseförloppet?
   har du ens bemödat dig att titta på filmen?
   ser du nåt aggressivt beteende från hundarna överhuvud taget?
   ser du att polisen står alldeles bredvid en av dom ”farliga kamphundarna” och hunden står snällt där och inte gör nåt?
   och i allt det här så är det att folk tar detta som en ”sanning” som du tycker är det mest otroliga?
   ja du.. det är ju lite.. speciellt måste jag säga
   men tack för att du tog dig tiden att komma hit och säga det

 10. Jag tycker att det var rätt att hundarna avlivades. De har ju visat sig vara grymt aggressiva. Att polisen inte sköt ordentligt eller missade, det e en annan fråga, det e förjävligt. Men dom hundarna skulle bara avlivas. Vissa ägare ska inte ha sina hundar kvar i livet. De går runt med tickande bomber som kan explodera. Tänk om hundarna hade fått leva, ägarn hade tatt hem dom åså händer en liknande situation igen, men att det finns barn inärheten o hundarna hade gått på dessa. De gick ju på sin ledare, de försökte sätta sig upp emot honom.

  Det var tur för hundarna att de fick komma till en bättre plats.

  • Du har uppenbarligen inte läst nåt överhuvudtaget sen den första rapporteringen, som sen ändrades?
   hundarna hade INTE gått på sin ägare överhuvudtaget
   extremt empatilöst synsätt du har. Tickande bomber?
   då kan vi lika gärna spärra in småknattar som snattat, eftersom dom är tickande bomber som sen kan övergå till grövre brott?
   alltså.. jag orkar inte med folk som svalt medias bild av ”kamphundar” utan att använda sin intelligens och ifrågasätta nåt
   eller lägga den tiden som krävs för att hjälpa en osäker hund

 11. Det är rent ut sagt en förbannat massa skitsnack på alla kränkta hundägare när dessa situationer uppstår! Alltifrån facebook-sidor där man ”inte kan förstå hur någon kan göra så mot en så vacker och fin ras” – Det har väl för f-n inget med saken att göra om hunden är vacker?!?

  Läs historien i blogginlägget ovan och fundera en stund på det här med två sidor av samma mynt…

  http://www.polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/okt-dec/Aggressiva-hundar-skots-ihjal/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  • suck.. om du tar dig tiden att ta dig hit och kommentera så tycker jag att du även ska ta dig tiden att läsa inläggen
   vad jag, och många med mig, reagerar på är händelseförloppet som utlöstes av polisen
   vi är övertygade om att det hade kunnat gå att lösa på annat sätt!
   polisen stod framme vid hundarna innan och dom utgjorde inget hot.
   varför omhändertogs inte hundarna då?
   hur svårt är det att koppla loss en hund?
   och som sagt.. två sidor av samma mynt, men ändå så tar du deras version som en absolut sanning?

   • Suck…Det är ju precis er reaktion som är så förbannat trångsynt! Det är inte polisens jobb att skydda dessa hundar. I det här fallet handlar det om att skydda en person från att skada sig själv. Det är ett jobb och den personliga säkerheten för den enskilde polismannen går allra först. Djurens, i det här fallet hundarnas, värde är underordnad båda dessa.

    Det går att räkna upp otaliga andra saker som är och bör vara prioriterat i en polismans utbildning och fortbildning innan man kommer fram till hantering av hundar under stress.

    Att man älskar hunden som husdjur/sällskap/brukshund osv har inte med saken att göra.

   • när vi påbörjade debatten så stod det inte klart att han hade försökt ta sitt liv
    första informationen som gick ut var att hundarna hade attackerat honom
    andra var att han var sjuk och hade svimmat av
    och nu kommer detta
    självklart är det lätt att rida in på sina höga arroganta hästar och vifta när man har facit i hand

   • ”Varför omhändertogs inte hundarna?”
    – För att det var en fråga om sekunder. En man höll på att ta sitt liv.

    ”Vi är övertygade om att det hade kunnat gå att lösa på annat sätt!”
    – Berätta gärna hur.

   • “Varför omhändertogs inte hundarna?”
    – För att det var en fråga om sekunder. En man höll på att ta sitt liv.
    Polisen var som sagt framme vid mannen och hundarna, ett ypperligt tillfälle att ta hand om hundarna?

    “Vi är övertygade om att det hade kunnat gå att lösa på annat sätt!”
    läs ovan

   • ”Polisen var som sagt framme vid mannen och hundarna, ett ypperligt tillfälle att ta hand om hundarna?”

    – Det var innan situationen eskalerade, och då var poliserna koncentrerade på att samtala med mannen. Det fanns helt enkelt ingen anledning att omhänderta hundarna i det läget eftersom de var lugna. När mannen drog fram kniven fanns det helt enkelt inte tid eller möjlighet till att omhänderta hundarna

    Hundar är att betrakta som egendom i lagens ögon, och människors liv och säkerhet går alltid först. Hellre en död hund än en död man. Hundarna hindrade poliserna från att avväpna mannen och poliserna blev därför tvungna att skjuta hundarna.

 12. Hur i helvete ska polisen veta att dom är vänliga???? Hoppas ni som klagar på polisen här inne råkar ut för nått så polisen behöver hjälpa er ordentligt….. Då kan jag lova att ni inte gnäller som små ”BITCHES”….

  • om en polis kommer fram och är rädd och hotfull mot min hund, då kommer jag fortsätta gnälla som en liten ”bitch” eftersom jag anser att en polis skall ha tillräckligt mycket kunskap så att han kan avgöra hur hotfull en situation är
   precis på samma sätt som jag kommer gnälla på en servitris som inte kan sitt jobb
   Polisen har valt ett yrke med extra mycket stress, då måste det finnas adekvat utbildning för dom så att dom klarar detta
   jag, som driver denna blogg, har inte gått ut och hatat poliskåren, utan jag tyckte att det jag såg på filmen pekade på att dom agerade fel
   att dom inte klarade stressen, och jag hävdar fortfarande att det hade gått att lösa utan att hundarna fick sätta livet till

 13. Du glömde berätta att killen försökte ta sitt liv, han kanske inte berättade det för dig när du besökte honom!? Att polisen tvingades skjuta när han skar sig själv i halsen med en kniv och krampaktigt höll i hundarna! Den här bloggen tror jag är en ren och skär lögn…

  • vad är det i bloggen som är lögn?
   vad har jag pekat ut som ren fakta utöver vad jag sett på filmen?
   att mannen försökte ta sitt liv framkom för inte så länge sedan
   och stod ingenstans när vi startade debatten?

   • Tror inte ett dugg på historien att han försökt ta sitt liv, poliserna måste väl hitta på något och skydda varandra, pajasar säger jag bara 2 st unghundar,dom har ingen kunskap hur man hanterar hundar, tror ni dom skjutit om d varit 2 st golden retrivers, skulle inte tro d va, min åsikt:)

  • Han sitter ned med med två “aggressiva” hundar i koppel.
   Har han då båda hundarna/kopplen i en hand, när han enl.ovan försöker skära sig i halsen?
   Hur “aggressiva” är hundarna då om han lyckas med det?
   Den ena hunden håller han tydligen fast vid t.o.m när den är död.
   Det var tydligen 24 skott, som kunde träffat den sittande mannen!
   Tre burkar pepparspray…

   • Verkar inte troligt att man kan hålla 2 st aggressiva hundar med av den storleken med en hand, och sen skära sig själv,,hoppas verkligen att dom får någon form av straff, skulle verkligen inte vilja ha dessa poliser till min hjälp i en liknande situation, grabben kunde blivit dödad också av alla skott,hade d varit en erfaren hund polis på plats hade d troligen aldrig hänt,undrar varför man inte skickade en hundpatruller till platsen då men fick informationen om att d var hundar på plats, hade nog slutat annorlunda då

   • den vänstra i bild var killens egna, och den satt i koppel
    den högra var hans pappas, och den hunden satt fint och stilla okopplad tills dom började skjuta.
    då försökte hunden fly hemmåt, men sköts av flera skott, men dog inte.
    dom fick leta upp den sen och avliva den.
    hur den avlivades har jag ingen info om

 14. Helt jävla sjukt!Vad håller poliser på med,detta är inte första gången poliser skjuter hundar utan orsak.Beklagar sorgen:(Hade aldrig klarat mig utan min hund

 15. Hej! Jag är reporter och granskar det här. Vore jätteglad om jag kunde få prata med dig. Maila mig så får du mitt nummer! Med vänlig hälsning, Elias Vänerlöv

 16. Säger inte det var rätt av dem att skjuta men sätt er in i deras situation. Inte alltid det är så lätt att ta beslut när saker händer men visst fan går det bra att gnälla efteråt. Kanske dax att låta polisen sköta sitt jobb utan att bli hackade på. Jämför Sverige med USA, så fort polisen ens drar sitt vapen här så ska de bli avskedade. Tråkigt att personen ifrågan misste sina livskamrater och polisen hade säkerligen kunnat handla anorlunda men dra räva i grus vad irriterad jag blir på folk som lipar över det lilla minsta. Vad glad att vi har poliser över huvudtaget, hur skulle allt se ut om ingen tog de jobben?

  Vill så sjukt gärna att alla som klagar över detta ska vara med om en liknande situation, hundar eller ej, men en liknande och se hur bra ni skulle uppträda. Säg att en en person uppför sig aggresivt mot dig och springer mot dig med en kniv, ska du be denna person bara sluta och uppföra sig eller försvarar du dig? Det finns ett själ att polisen har vapen och det är att de ska använda den ifall situationen kräver.

  • seriöst?
   självklart är vi glada över att vi har poliser
   vi som tycker att det här sköttes fel säger inte att alla poliser skall dö
   vi säger att det som hände var skapat av polisens agerande och dessutom att dom utsatte killen för livsfara då dom sköt alldeles för nära honom
   tycker du att vi, bara för att dom har ett stressigt och utsatt jobb, ska låta alla händelser gå oss helt förbi?
   eller ska vi reagera när saker och ting inte går rätt till?

 17. Bra jobbat hundkillen stor eloge till dej! Det är helt sjukt det som händer i vårt samhälle….. Man klagar på de övervåld som finns bland oss civila men hur är det egentligen med polisen?? Ja tror vi är många som kan intyga om att övervåld ofta förekommer dessvärre 😦

  Sedan en lite OT grej men Cane corson är ingen brukshund, även om den kan vara en fullt duglig brukshund så räknas den inte till dessa raser. Jag har själv 2 hanar på snart 9 och 7 år så rasen ligger mej väldigt varmt om hjärtat!

 18. som vanligt så lägger man allt tillrätta för polisen skull ? Precis som med den gamla newfounlands korsningen på 10 år som polisen sköt i deras trädgård ! Säger som dom andra försök att hålla en Cane C i koppel som hoppar och studsar och sen skära sig i halsen ??? Rimmar illa i mina öron ! Och om killen nu ville ta livet av sig varför har då inte gjort detta nu efteråt ? Nu har han ju dessutom förlorat sina bästa vänner på detta fruktansvärda sätt !!
  Tycker det är utmärkt att det har skapats olika grupper så vi kan få lite tryck på våran icke stress tåliga polis i landet !! Dessutom så finns det i stockholm något som heter djurpoliser ! Varför kallade man inte in dessa ????? För dom ska väl förhoppnings vis vara utbildade på hundar ?? Kan inte tänka mig att den person som anmälde att denna kille låg ner och mådde dåligt GLÖMDE att tala om att personen i fråga hade två stora hundar med sig ???

  Då hade polisen kunnat anropa djurolisen så hade dessa förhoppnings vis löst detta med hundarna

  Tack för ett bra skrivet blogg inägg !!! ❤

 19. Tur jag inte hade min hund med mig då jag ramlade i skogen..men efter detta hemska som polisen åsamkat mannen med sina hundar är man ju livrädd att polsen skjuter varje jycke..på samma sätt..om något händer…HEMSKT

 20. Här står det att han föll ihop av sjukdomsfall. Men i hans egna utsago i tidningen säger han att han satte sig för att röka. Historierna går inte ihop…

 21. Börjar bli lite väl många efterhandskonstruktioner nu för att ”försvara” killen som blev av med sia hundar.
  Han skulle röka, han var sjuk, vi visste inget om att han försökte ta sitt liv, fick precis veta….
  Kan man inte bara håla käften tills man har lite mer kött på benen? Och hur bra hade hundarna haft det när ägaren begått självmord? De hade ju ändå avlivats – så ingen förlust i sammanhanget.

  • så kan man absolut uttrycka sig.
   ett annat sätt att uttrycka sig på är följande:
   kan man inte bara hålla käften tills man läst allt nytt som kommit fram?
   det har nu kommit fram att han INTE försökte ta sitt liv, utan att han tog fram kniven och hotade att ta sitt liv om polisen fullföljde sitt hot, nämligen att skjuta hundarna och ta honom till stationen
   men.. det är bara in åsikt.. jag vet inte.. ditt sätt att tänka på kanske är det rätta!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s